Like Facebook Tudung Latest Edition

Like Facebook Tudung Latest Edition

Loading...

Friday, March 1, 2013

Siapa nak beli Al Quran Digital Red Pen





ORDER SEKARANG!!!! HANYA RM290!!!

boleh inbox fb kami di link di bawah

https://www.facebook.com/pages/Tudung-Latest-edition/152072828271041?fref=ts

Buat anda yang mungkin ada mengalami masalah ini:

Bacaan tajwid kurang "pandai". Tak tahu mana Idghamnya, mana Izharnya. Selalu pakai redah je baca. Takde panjang pendek.


Sambil baca Quran, mahu tahu tafsirnya samada dalam Bahasa Melayu mahupun English dengan cepat. Malas sikit nak buka tafsir semasa baca Quran.


Mahu membaca Quran dengan gaya Qari-Qari hebat dunia, tapi tak tau bagaimana. Bukan senang nak belajar gaya bacaan Qari-Qari hebat ini...


Mahu mengajar anak membaca Quran di rumah, masa selalu menjadi halangan. Ditambah lagi dengan keletihan selepas bekerja seharian. Nak hantar anak mengaji, susah nak cari guru.



Masalah-masalah di atas sudah biasa didengari! Memang ramai umat Islam kita di Malaysia mengalaminya. Mungkin anda juga tergolong darinya....


Itu masih normal. Sebenarnya, ada lagi masalah yang lagi besar yang dihadapi oleh ramai umat Islam Malaysia ni. Jangan marah kalau kami katakan bahawa:

Sangat ramai golongan belia kita yang tak tahu langsung baca Quran.Terutamanya yang duduk di bandar. Apa sebabnya?

Yang tahu baca Quran, tahu baca dengan bacaan mendatar sahaja. Tak tahu tajwidnya! Ada yang baca macam "bas ekspress" sahaja. Kami yakin bukan anda!

Ramai ibu bapa hantar anak mengaji Quran, tapi mereka sendiri tak pandai baca Quran! Baca setahun sekali! Itupun tersekat - sekat membacanya. Ada yang kena "uji" dengan anak, malu!


Ada pemuda yang di"test" power oleh bakal ayah mertua jadi imam, tergagap-gagap membaca surah semasa solat berjemaah. Ramai yang sangkut...

Dan banyak lagi hal, tapi malas kami huraikan panjang lebar.

Masalah-masalah ini jika dibiarkan, parah! Orang kita makin jauh dari Al Quran. Makin jauh dari Quran, boleh rosak binasa bangsa dan negara.


Maka dengan itulah..




Kita perlu mempelajari Al Quran. Antaranya:

Kita pelajari bagaimana menggunakan tajwid yang betul. Tajwid betul, baru "elok" bacaan kita, dan sudah pasti tak lari maknanya.

Kita belajar bagaimana untuk membaca Quran dengan merdu seperti Qari-Qari Quran terbaik di dunia.

Kita baca Quran, kita pelajari terjemahannya. Dapat mengetahui isi kandungan Al Quran, berlipatkali ganda pahalanya.

Itulah, perkara utama bila kita belajar Quran. Memang semua orang ingin belajar untuk pandai membaca Quran, tapi ramai antara mereka yang terhalang disebabkan:

 Sibuk bekerja, tiada masa nak belajar ke kelas mengaji! Penat kerja, balik rumah, tengok TV, tidur! Mana ada masa!


 Ada masa, tapi segan nak pergi belajar. Umur sudah lanjut, takut diketawakan orang bila belajar mengaji!


 Takkan belajar dengan anak pula? Patutnya ibu bapa ajar anak! Ada kes macam ni berlaku...


 Nak belajar dari TV? Dari VCD? Biasanya ramai yang tak dapat! Almaklumlah, sudah "berumur"...

Anda alami masalah di atas? Nak tahu apa yang patut anda buat?




Produk berteknologi tinggi buatan Muslim Malaysia untuk membantu umat Islam Malaysia
supaya lebih celik Al Quran.





- Net Weight: 1.5kg (Complete Pack)

- Carton Weight: 18.8kg (12/carton)

- Carton Size: 48cm x 35cm x 25cm

- 4 GB Built In Memory

- PC connection.USB allows the user to connect with the PC

- User-friendly designed, high quality voice


Mari Kita Lihat Komponen Quran Terbaru Ini Satu Persatu. Tak Kenal Maka Tak Cinta!
































Saya suka Quran Digital Read Pen My Qalam ini. Senang digunakan. Pilih mode Qari samada untuk bacaan atau untuk terjemahan pada naskhah Al Quran, kemudian touch pada ayat Quran. Ianya akan bacakan untuk saya. Dan saya pula boleh dengar, fahamkan, dan ikutinya. Gajet Islamik yang memang patut dimiliki.


Encik Eezwan, Kuala Lumpur.


Ternyata My-Qalam sangat bagus digunakan dalam proses pembelajaran Al Quran. Saya boleh pilih Qari pilihan saya, dan tunjukkannya pada surah pilihan. Anak-anak juga boleh gunakannya belajar ALIF BA TA. Saya juga hadiahkan 1 unit untuk ibu saya. Terima kasih my-Qalam.

En Haizul Aswad - perunding kewangan.



Saya beli untuk saya sendiri dan juga sebagai hadiah buat ibu dan ayah. Sebelum ni dah dapatkan 1 unit. Paling saya suka, baca satu ayat, kita terus dapat ikuti terjemahannya pula. Selain itu, anak saya yang berumur 2 tahun juga boleh belajar Alif Ba Ta dengan naskhah kecil.


Encik Iqbal - Jurutera, KL.


Saya telah membeli satu unit My Qalam untuk diri sendiri. Selepas ini bercadang untuk mendapatkan lagi beberapa unit untuk ayah saya dan juga sebagai hadiah hantaran untuk kawan-kawan yang ingin melangsungkan perkahwinan.


Encik Muzhaffar Mohammad - Daylight Industries Sdn Bhd.


0 comments:

Post a Comment

Loading...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More