Like Facebook Tudung Latest Edition

Like Facebook Tudung Latest Edition

Loading...

Sunday, April 3, 2011

Doa & Buat sebelum tidur !!

1.Sudi2kanlah bace dia tido, al fatihah,3 qul (3 x setiap surah),ayat kursi (3x lagi bagus),bismillah 21x,selawat 11x,istighfar 11x,mengucap 2 kalimah syahadah(coz kte xtaw ble kte akan mati,ne taw mase tdu ke)


2.baca ‘ala ya’lamu man kholaqo wahuwal lathiful khobir 9x.


Tido lam muzik,xelok.Lau meninggal tyme tdo,sape yg susah.kte gak.hee

3.Lau sesape yg xley tdo,apo lagi,zikirla..huhu..better than listen 2 da music bagai)

-Sesape yang bace Tasbih Fatimah, sebelum tdo,if die mati malam2,die akan dikira sebagai mati syahid.
Apo itu? Tasbih Fatimah 2?? Actually,juz Subhanallah 33X, Alhamdulillah 33 X, Allahuakbar 33 X.

4.Niat nak bangun Tahajjud.
Lau x terbgun pun, Allah swt akan mengira seolah-olah dia bertahajjud sepanjang malam.Tapi,jgn sengaja wat2 xbgn lak.hee.Kalau takut kne sihir or buatan orang,tahhajud yg ley backup kte.


5.Ambil wuduk & Solat Sunat Taubat 2 rakaat.

Lau amek wuduk saje pn xpe lau malas ngat..huhu.InsyaAllah,setan xley kaco.xde la mimpi terjun gaung ke kne langgor keteapi ke.

6.Maafkan kengkawan & lau nak upgrade lagi,halalkan semua hutang piutang sebelum tidur.
Lau saye ade utang yg x ingat,halal2kan ye..huhu(banyak cantek muke i kan).kite pun,Lau ase ade wat
salah,cepat2 la mtk maap sebelum xdan..huhuhu.
7.Tido style Rasulullah saw, mengiring badan ke kanan dan tapaktangan dibawah pipi..

Sopannye.Tapi i pun tdo ganas.Cyap ade pengalaman jatuh katil lagi.

aksi ini jgn ditiru.huhu.


sedap tol tikus ni tdo kenyang2.
8. Pastikan perut x kenyang sangat sebelum tdo.

Ble perut kenyang sgt, boleh mulalah ase ngantuk & susah nak bgn.

surah al kausar 
9.cube try test bgn awal.
baca surah Al – Kausar@selawat sebanyak tiga kali sambil berniat di dalam hati mahu bangun awal utk membersihkan diri dan menunaikan solat subuh.Jgn tdo pas subuh.Lau x, susah dapat
rezeki & banyak penyakit.Cthnye,melemahkan syahwat.Ha!!!nak tdo pas subuh lagi ke xnak,cepat cakap.hee

10. esoknye ble da bgn,bersyukurla ckit coz kepada Allah bub idup lagi atas muka bumi ni..

Doa: “Segala puji bagi Allah yang telah menghidupkan kami sesudah mematikan kami . KepadaNya kami akan dibangkitkan”
& then, geliat & exercise ckit kasi otot yg da tersimpul 2 longgar.huhu

jgn renung2kan,trus beramal ye..hee..

0 comments:

Post a Comment

Loading...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More