Like Facebook Tudung Latest Edition

Like Facebook Tudung Latest Edition

Loading...

Monday, November 21, 2011

COUPLE

1. Adakah "couple'' dalam islam???
a) Yes
b) No
c) Maybe 
da answer is "NO!"..(mengikut skema jawapan Islam) 
yeah..it's true, no kapel in Islam..

Tapi, kite normal human being..nak kasih sayang, perhatian, nak org slalu amek berat kat kite, ingat kite..
Lumrah manusie, gurlz need guys..& guys need gurlz..
like negative charge & positive charge..
Setiap insan d ciptakan berpasangan..
& it's hard to avoid dat feeling..

For those in coupling..
try to get rid of doing too much 'haram' things..although there is no 'halal' things in couple.
Perubahan x semestinya drastically, it can be slowly..step by step..
jika berjumpe mengundang perkara tidak elok,maka kurangkanlah..

Kepada yg dah biase hidup tanpa kapel, Congrate!!

u know what??
     ''MARRIAGE ARE NEVER IN HAPPY MODE IF WE' R DOING TOO MUCH ''HARAM'' 
                                            THINGS BEFORE MARRIAGE ''
sedangkan setiap manusie atas dunia ni nakkan rumah tangge sentiase bahagie..
nape ek x bahagia???
sebab..selepas kawen,  Allah akan turunkan banyak dugaan supaya dosa kite sebelum berkawin dapat di delete.

Bagaimana nak menuju kebahagiaan selepas kawen sedangkan jalan menujunya adalah tidak di redhai..sama2 kita renungkan..

but it's not all about marriage..it's to avoid doing too much sins..avoiding yg ringan2 coz yg ringan2 akan membawa kepada yg berat2..

need changes, utk kebaikan bersame..

if others can't change, it's up 2 them..at least,try 2 respect perubahan org len..bukan menyindir..

ade org ckp..''ala..nanti2 la berubah''..''nanti2 la tobat''..
sejauh manakah taubat  ''org yg tetap melakukan sesuatu sedangkan die tahu apa yg dilakukan tu salah" akan d terime???
we've grown older..makin hari, makin banyak wrong thing yg di buat..

Allah s.w.t berfirman di dalam surah Ar. Ra’d ayat 11 yang bermaksud:










“Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka.”

Hidayah..
hanya org terpilih je yg bertuah untuk dapat petunjuk dari Tuhan..
Da dapat, xkan nak sia2kan kan??

Every person is not perfect...So do I..

Islam itu indah..if we follow da path, keberkatan is always following us..
the path which always bring us to the happiness..itu janji Allah..

Doing thing today as well as we know tomorrow we gonna die..

Sekian..sekadar renungan utk diri sendiri dan my lovely reader..
Salam..from me..yg tidak layak berbicara soal ni







0 comments:

Post a Comment

Loading...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More