Like Facebook Tudung Latest Edition

Like Facebook Tudung Latest Edition

Loading...

Monday, January 10, 2011

bila penyakit lupe melanda..


Najmi peserta raja lawak musim ke 5


Manusia mudah lupa.. Sebab itulah Allah SWT send para nabi , rasul (utusan) 4 human... Lupa apa? Makan tak lupa, tdo tak lupa,waktu 2 taun je xreti nak tdo.hee. dah tu apa yang kita lupa pun kita tak berapa nak ingat (sye la tu).bak kate nabil raje lawak..manusie ni insaf sesaat 2 je..


 THUS,Ingat-ingat balik..don juz think 4ward..


Lupa Allah

Ni paling common kot omputehnya, paling koman kot melayu.

 org jahil berkate: Nak ingat Tuhan cane???Tuhan pun kte x nampak..


persoalan ni make sense kan??? tapi waktu kecik lu i can't tell 4 sure what da answer is..

ha!!! as org islam..jawab2..therefore..tuhan suh kte membace..jadi org bijaksane,smart &intellectual..baru ley jawab dgn berhikmah..tapi sye ni agak malas gak membace..

Tak nampak although seluruh alam ni Dia yang cipta, Dia yang beri kita mata untuk melihat alam & all his creature ni, tapi tetap tak nampak, unnoticed, tak terfikir, tak pedulik dan otomatikly takde la nak ingat kat Dia..sye pun nah gak ade question mark sal kewujudanNYA lam benak fikiran dulu waktu kecik..bongok x???should i???senang cite...cam angin..kte ase tapi x nampak..kte dapat ase angin 2 ade..so,yakinla bahawa Die 2 ade.. plik kan  ngan org sembah berhala ni..tuhan cipta die,die lak cipta tuhan die..sape yg tuhan ni???both??

Lupa asal usul

ni la die si tanggang yg x kenang budi & x ngaku mak
 miskin.betul kah???
Siapa tanggang? Siapa kacang? Siapa? Kita-kita la belaka tu. anak tak ingat parent, macam nuts lupakan skin beliau.. ble da keje, gaji x bg pun  katmak..huhu..lau parent dah takde, lagi le lupa pray 4 them. Nenek moyang apatah lagi. lau kte miskin,better not pretend as org kaye..xde faedahnye..akhirnya terbongkar kan..perlu ke ngaku anak kontraktor,anak usahawan berjaya,anak pencipta roket..huhu.kan3

Lupa arah tuju

Tahukah kte aim & objective kita di born kan? Apa role umat Islam.. Kemana kita nak pergi tiap hari? Pergi kerja je?stadi??? Pergi joli?@ la kte lpe,kte akan pergi x kembali... Jadi sebelum pergi tak ke nak kena ready?ble already died, nak celik balik,bru nk insaf.da lambat kan???.dats y Allah said berzikir, zikir tu maknanya ingat, ingat sapa? jom  pk la sme2.

Lupa ingatan

hehe...lpe ingatan.dats my disease punye symptom..penyakit yg xkan sembuh sampai ble2..lasting 4 eve..ALZHEIMER..lame da sye suffer  penyakit ni...so far,xjumpe penawar lagi..cdey..my barang xnah duk diam..ade je yg merayap g ntah kemana..setiap ari,ade je keje pencariaan barang2..xtawla..ni baru muda..da tue xtaw la..nak wat solat hajat suh jumpe balik barang????ni la manusia..contoh..ble susah baru ingat..xley ke wat ibadat ari2..sentiase memohon..tapi..lau kte x ingat tuhan,tuhan ingat ke kite????di terime ke doa kte???renung2kan..

so..moral of da stories.
.
p/s: dalam sehari,steal tyme kite untuk ibadat no matter how bz we r..ape salahnye kan..memg  itupun tujuan kte idup..facebook???blog??? twitter???unbeneficial.xbalik modal.tapi sume 2 bergune lau kte gne ke arah jalan allah...berdakwah melalui penulisan..tapi cam sye pun,sometimes lupe jugak..2 la power spirit of blogger n sebangainye.. kuat..duniawi betol..consume tyme...jaga solat,xde  postpone2,baca quran,puasa..we try..



2 comments:

Post a Comment

Loading...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More