Like Facebook Tudung Latest Edition

Like Facebook Tudung Latest Edition

Loading...

Tuesday, August 30, 2011

adakah 27 hb adalah malam lailatul qadar ???

        Pada malam 27 hb bulan ramadhan, eden donno why eden bley ade instinct & konpem malam 2 adalah lailatul qadar night..eden slept at 12 malam...& niat nak bgn tahajjud..I wonder how eden yg liat bgn tdo ni, bley tersedar pada pukul 1 pagi..tapi, tdo balik.hee..Then, ter wake up lagi kul 2 pagi..eden ase malam 2 tenang sangat..


Lantas, eden  pun bangun and berwuduk..i pray solat sunat taubat..tahajjud, & witir...& read Quran..i wish i can see an angel, greeting & shake hands..tapi..dalam ati, eden takut gak..eden takut eden terkejut...sebab 2 kot,  malaikat x jumpe eden...coz angel taw eden takut...huhu...maybe sebab dulu2 mase kecik2, eden banyak dgr citer yg malaikat dtg menyerupai banyak rupa..For instance, orang tua....ade yg menakutkan..dgr cite ade yg lari & xterjawab bub takut..& if kte tgk die & jawab salam 2 tanpa ase takut, die akan tanye ape yg kite nak & fulfilled our request..i donno whether citer sal rupe menakutkan ni btl ke x..hee

But, eden bersyukur sgt eden dapat mengabdikan diri pada Allah pada malam 2..umpama pahala orang yang beribadat 83 tahun..(malam seribu bulan)..insyaallah...if Tuhan accept eden punye ibadat..Thank God..

i'm just sharing to u betape tenangnye hari malam lailatul qadar..dengan hujan rahmat yg turun sampai keesokannya making sun sentiase redup je..subhanallah..

paginya,eden lagi konpem 27 hb tu adalah memg hari yg ditunggu2 coz ramai yg yakin..

1 comments:

aku pernah dengar orang kata kalau kita terjaga tengah2 malam tu sebab Allah kirim malaikat kejut kita untuk bribadat pada Dia.tapi semuanya begantung pada pilihan kita sama ada nak bagun ke tak. Alhamdulillah ghan bagun.hehe.

Post a Comment

Loading...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More